< Terug

Nieuwe voordeur? Volg deze 4 stappen!

De voordeur is entree van je woning, en daarmee een van de opvallendste onderdelen van het huis. Deze mag dan ook best een beetje bijzonder zijn. Een fel kleurtje, een voordeur van glas of een aparte klink aan de deur. Er zijn genoeg manieren om van je voordeur een eyecatcher te maken. Maar welke stappen neem je bij het aanschaffen van een nieuwe voordeur?

nieuwe-voordeur-volg-deze-4-stappen

1. Bepaal je stijl: de juiste match

Bedenk van tevoren welke stijl(en) je mooi vindt. Misschien is je huis wel in een traditionele stijl gebouwd. Pas daar dan je voordeur op aan. Bij een klassiek jaren ‘30 huis past geen moderne deur, maar kun je bijvoorbeeld beter gaan voor hardhout. Er is ontzettend veel keuze aan voordeuren. Door van tevoren een bepaalde stijl te kiezen, maak je de zoektocht een stuk makkelijker.

 

2. Meet je voordeur op: afwijkend of niet?

Weet je zeker dat jouw voordeur geen speciale afmeting heeft? De meeste voordeuren hebben een standaardmaat, passend voor de meeste huizen. Meet voor de zekerheid toch de maten op van je voordeur. Zodat je voorkomt dat de deur die jij voor ogen had niet beschikbaar is in een speciale maat.

 

3. Kies tussen een ‘open’ of dichte deur

Een dichte deur geeft meer privacy, maar een deur met glas zorgt voor meer lichtinval. Zeker in een donkere hal kan dat goed van pas komen. Het maakt de ruimte wat lichter, waardoor hij ruimer oogt. Wanneer je mat glas gebruikt, valt er nog steeds niet veel te zien.

 

4. Neem een goed slot: traditioneel of slim?

Bij een nieuwe voordeur hoort ook een nieuw goed slot. Je kunt kiezen voor een traditioneel slot, maar ook gaan voor een slim slot. Dan kun je de deur van afstand openen met een afstandsbediening of schakelaar. Modern, maar vooral ook handig. (Lees hier meer daarover)

 

< Terug