< Terug

Een Invited Smart Lock installeren in 5 stappen

Je hebt eindelijk je Invited Smart Lock binnen. Maar hoe installeer je eenvoudig het slimme deurslot? Volg onderstaande stappen en ontdek onze tips en tricks.

Invited Smart Lock

Stap 1 – Demonteer het oude beslag

Schroef de inbusbout uit de greep van de binnenkant van de deur. Verwijder de schroeven waarmee het binnenbeslag vastzit en bewaar deze. Haal vervolgens ook het beslag aan de buitenkant van de deur af. Maak de schroef aan de zijkant van de deur los en verwijder de cilinder.

 

Stap 2 – Vervang de cilinder

Je kunt nu de meegeleverde Invited-cilinder in de deur plaatsen. Kijk of het formaat overeenkomt met de oude cilinder. Bij dikke deuren heb je wellicht  een langere cilinder nodig. Deze bestel je eenvoudig via onze webshop. Schroef de cilinder goed vast.

 

Stap 3 – Monteer het binnen- en buitenbeslag

Voordat je het buitenbeslag plaatst, verwijder je de vierkantmoer. Deze kan bij sommige deuren behoorlijk vast zitten. Kijk vervolgens welke van de meegeleverde kleine boutjes het beste bij jouw deur past. En zet de deurknop vast. Voor deuren met een klink aan de buitenkant leveren we een speciale vierkantstift mee. Steek de vierkantstift vanaf de binnenkant door het insteekslot. Bevestig de klink en pak de speciale bevestigingsplaat. Deze bevestig je aan de binnenkant van de deur met het SKG-logo naar voren. Daarna plaats je ook het buitenbeslag terug. Zet het beslag vast met de schroeven waarmee het oude slag eerst bevestigd was. En plaats een extra ring bij bovenste en onderste schroef voor extra stevigheid.

 

Stap 4 – Plaats de kunststof behuizing van Invited Smart Lock

Neem de kunststof behuizing van Invited Smart Lock uit de doos en plaats deze op de bevestigingsplaat. Zorg dat de stift van de cilinder zo is gedraaid dat je het slot erop kan schuiven. Schroef vervolgens vast met 4 schroeven. Let op: controleer of je insteekslot soepel loopt. Anders kan het zijn dat je Invited niet goed werkt.

 

Stap 5 – Kalibreer het slimme deurslot

Plaats de meegeleverde batterijen in de remote en in het slot. Zodra je de laatste batterij in het slot hebt geplaatst, knippert de led kort oranje. Druk je de knop van de remote in wanneer de led rood knippert. Tijdens het kalibratieproces draait het deurslot in beide richtingen, om zo zichzelf aan te leren welke kant hij opent en sluit. De deur ontgrendelt zichzelf tijdens dit proces. Houd de deur daarom handmatig dicht, zodat hij niet openspringt. Knippert de led oranje? Kalibreer je deurslot opnieuw. Hoor je een piepje en brandt het lampje groen? Schroef dan je Invited vast: hij is klaar voor gebruik!

 

Tip: maak het je makkelijk met Invited Smart Lock Installatieservice

Bij Invited Smart Lock maken wij het u extra makkelijk met een installatieservice, die we in heel Nederland aanbieden. Onze specialisten komen bij u thuis langs voor het installeren en programmeren van uw Invited Smart Lock. En gaan pas weg zodra alles helemaal naar wens is. Handig toch?


Bekijk hier de Invited Smart Lock installatie video.

 

< Terug