< Terug

De woontrends van 2017

Met de lente in het vooruitzicht kan je interieur wel een make-over gebruiken. Dit jaar staat de natuur centraal, in combinatie met veel natuurlijke materialen zoals kurk en terracotta. Wij zetten de 7 grootste woontrends voor je op een rijtje. Ook al zin in een frisse start?

 

Kleur van het jaar: Denim Drift

Denim Drift van Flexa is dé kleur van 2017. Een frisse en rustgevende blauwe kleur, perfect voor in de slaap- of werkkamer. Goed te combineren met andere blauwtinten. Voor wat meer contrast combineer je de kleur met goud en zilver.

Woontrends Flexa Denim Drift

Bron: Flexa.nl

Urban Jungle

Planten: komend jaar kun je er niet genoeg van hebben in huis. Met name de ‘gatenplant’ (Monstera Deliciosa) en de ‘pannenkoekplant’ (Pilea) mogen niet in je interieur ontbreken. Geen groene vingers? Geen probleem, want ook posters van planten behoren tot de grootste woontrends van komend jaar.

Woontrends Urban Jungle

Bron: My Deer Artshop.nl

Keramiek

Als servies, vaasje of plantenpot: keramiek is hot en happening. Vooral Deense merken als House Doctor en Broste hebben prachtig keramiek in hun collectie. Serveer je gasten eten op een mooi bordje, of zet wat mooie vaasjes en schalen van keramiek in huis ter decoratie.

Woontrends Keramiek

Bron: Ollieandsebshaus.co.uk

Opvallende tegeltjes

In de keuken of in de badkamer: tegeltjes zijn terug! Het liefst in een opvallend patroontje of een aparte kleur. Geel, groen of roze: alles kan en alles mag.

Woontrends Opvallende tegeltjes

Bron: Adoremagazine.com

Kurk

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker. Deze trend speelt daar slim op in: kurk is namelijk een duurzaam materiaal. Je kunt er vrijwel alles van maken, van leuke accessoires tot meubels. Of bekleed je muur met kurk, handig als inspiratie bord!

Woontrends Kurk

Bron: Cameralink.com

Fluweel

Deze trend is overgewaaid uit de modewereld. Afgelopen seizoen heb je misschien al veel kleding van fluwelen stof voorbij zien komen. Maar fluweel staat ook erg goed in je interieur. Ga bijvoorbeeld voor een bank of stoel, in een chique kleur zoals donkergroen of oud-roze.

Woontrends Fluweel

Bron: Hemtrender.com

Terracotta

Ook deze woontrend is terug van weggeweest: terracotta. De kleur van aardgebakken klei staat mooi op de muur en combineert goed met de trends Kurk en Urban Jungle. De natuurlijke kleuren en materialen passen allemaal goed bij elkaar. Zet je plantjes in een terracotta pot en je hebt twee trends in een!

Woontrends Terracotta

Bron: Fancywindows.blogspot.nl

 

Welke trend haal jij in huis?

Tip: bekijk ook deze futuristische gadgets, leuke badkamergadgets of deze handige gadgets voor in huis.

< Terug