< Terug

5 slimme gadgets die het leven van ouderen makkelijker maken

Vergeetachtigheid, slechter horen en een kromme rug… Het hoort nou eenmaal bij het ouder worden. Gelukkig zijn er genoeg slimme gadgets speciaal voor ouderen, die het leven een stukje makkelijker maken. Bekijk snel de 5 slimme gadgets voor ouderen en laat die rimpels maar komen!

 

1. Robotstofzuiger

Stofzuigen kan best een flinke klus zijn, zeker wanneer je huis vol meubels staat. Om de bank heen, onder de tafel door en in alle hoeken moet gezogen worden. Gelukkig is daar een slimme oplossing voor: de robotstofzuiger! Dit kleine apparaatje doet het werk voor jou. En zoeft makkelijk om de bank heen en onder de tafel door.

Robotstofzuiger

Bron: Reclameblog.com

2. Sticker met GPS-tracking systeem

Met de jaren worden we allemaal iets vergeetachtiger. Waar had je je portemonnee ook alweer gelaten? En waar ligt de afstandsbediening? Met de speciale stickers met GPS-tracking systeem heb je dit probleem niet meer. Plak de stickers op je favoriete voorwerpen. Portemonnee kwijt? Via de computer heb je makkelijk de precieze locatie van je portemonnee gevonden.

GPS-trackerpad

Bron: Coolthings.com

3. Deurbel voor slechthorenden

Ook het gehoor gaat vaak achteruit bij ouderen. Hierdoor kan het voorkomen dat de postbode wordt gemist omdat de deurbel niet gehoord wordt. Een deurbel voor slechthorende biedt de uitkomst. De gekoppelde polsband geeft vibraties af wanneer er op de deurbel voor slechthorende wordt gedrukt. Zo wordt de bewoner op de hoogte gesteld van zijn bezoek.

Deurbel slechthorenden

Bron: Winkelvoorslechthorenden.nl

4. Digitaal fotolijstje

Als opa en oma is het leuk om op de hoogte te blijven van het leven van de kleinkinderen. Echter, zonder social media mis je tegenwoordig een hoop! Het digitale fotolijstje met WiFi zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van je kleinkinderen. Het lijstje speelt foto’s uit een online album af in een slideshow. De kleinkinderen kunnen zelf het online album aanvullen. Hierdoor verschijnen de nieuwe foto’s vanzelf in de slideshow.

Digitaal fotolijstje

Bron: Foka.nl

5. Slim deurslot

Het openen van deuren is best lastig wanneer je gewrichten niet meer zo soepel zijn. Even de sleutel in het slot steken kan dan een heel gedoe zijn. Met de slimme deursloten van Invited Smart Lock heb je geen sleutel meer nodig. Met een druk op de knop van de afstandsbediening of een wandschakelaar heb je de deur zo geopend. Wel zo makkelijk.

Invited Smart Lock

Bron: Invited Smart Lock

Welke slimme gadgets haal jij in huis?

 

Tip: bekijk ook deze futuristische gadgets, leuke badkamergadgets of deze handige gadgets voor in huis.

< Terug