< Terug

4 x tips: zo zorg je voor een sfeervolle hal

 Wanneer er visite over de vloer komt, wil je natuurlijk wel dat je gasten zich direct op hun gemak voelen. Een lampje bij de deur, geen rommel in de hal… Kleine dingen maken het verschil. Zo zorg je in vier stappen voor een sfeervolle hal: 

photo-1477120206578-46b3ca98a4e2

  1. 1. Begin bij de voordeur

Een warm welkom begint al bij het visitekaartje van je huis: de voordeur. Zorg voor een lampje, zodat de bel en het huisnummer ook in het donker goed zichtbaar zijn. Een afdakje is ook geen slecht idee met alle regenbuien in Nederland. En de deur zelf? Die maak je een stuk gezelliger door er bijvoorbeeld een mooi naamplaatje of een krans op te hangen.

 

  1. 2. Ruim de hal op

De hal is de eerste ruimte van je huis die je bezoek ziet. Zorg dus dat de hal is opgeruimd. Hang jassen aan de kapstok en probeer zo min mogelijk meubels in de hal te zetten. Met een spiegel kun je de ruimte nog groter maken. Hang deze niet recht tegenover de voordeur: dit geeft een verwarrend gevoel bij binnenkomst.

 

  1. 3. Zorg voor een aangename geur

Geur speelt een belangrijke rol bij gezelligheid. Een huis waar het naar warme appeltaart ruikt, voelt gelijk veel warmer aan. Gelukkig hoef je niet elke dag een appeltaart te bakken om dit gevoel te creëren: tegenwoordig zijn er geurkaarsen met appeltaartgeur! Zet een geurkaarsje in de hal en je huis ruikt bij binnenkomst al aangenaam.

 

  1. 4. Maak de hal gezellig met foto’s, bloemen en planten

    Een huis straalt al snel gezelligheid uit wanneer het iets persoonlijks heeft. Hang in de hal foto’s op van vrienden en familie. Ook bloemen en planten geven het idee dat er echt gewoond wordt in het huis, zo maak je de hal een stuk gezelliger.

     

  2. Bonustip: Lach!

Het allerbelangrijkste is natuurlijk je eigen warmte. Open de deur daarom met een lach, daarmee creëer je zelf direct een gezellige sfeer.

< Terug